Nieuwe tool voor online samenwerken

Voor een bedrijf is een goede samenwerking tussen medewerkers essentieel. Maar tegenwoordig sturen we al snel tientallen mails per dag naar elkaar. Het overzicht behouden is dan lastig. Gelukkig komen er steeds meer zakelijk verantwoorde alternatieven voor mailen, zoals Microsoft Teams.
Microsoft Teams is dé nieuwe op chat gebaseerde collaborationtool in Office 365. Communicatie en bestanden over hetzelfde onderwerp worden in deze tool gegroepeerd, waardoor collega’s beter met elkaar kunnen samenwerken. Ook worden gesprekken via groepschats en bestanden op één plek bij elkaar gebracht. Iedereen behoudt op deze manier een goed overzicht van de status en voortgang van een project. De standaard integratie met Office 365 diensten zoals Word, Excel en Powerpoint maakt Microsoft Teams een geïntegreerde ervaring voor alle teamleden. Iedereen heeft alle relevante informatie en middelen in no time beschikbaar.

Hoe werkt de chatomgeving?

Om met je team in contact te blijven kunt u via Microsoft Teams chatten. Deze tool biedt een chatstructuur aan waarbij er op elke chat individueel gereageerd kan worden, zodat iedereen betrokken blijft. Daarnaast biedt Teams de mogelijkheid om privé te chatten. Door de diepe integratie met Skype for Business is het mogelijk om direct audio- of videoconferenties te voeren vanuit Teams. Ook leuk: elk teamlid kan de chatomgeving personaliseren door emojis, stickers, gifjes en customafbeeldingen te gebruiken.

Microsoft Teams

Past Microsoft Teams bij mijn team?

Iedereen heeft zijn eigen werkwijze en dat is bij groepsprojecten natuurlijk niet anders. Daarom zijn er veel manieren om uw Microsoft Teams werkblad naar je stijl aan te passen en zijn er veel extensies en open API’s om te kunnen koppelen met andere platformen. Teams gebruikt ook dezelfde Connector als Exchange, waardoor diensten als Twitter en Github gemakkelijk te koppelen zijn. Daarnaast ondersteunt  Microsoft Teams volledig het Microsoft Bot Framework, zodat de voordelen van slimme bots ook geboden worden aan Team-omgevingen. Een voorbeeld hiervan is het op kunnen vragen van uw agenda uit uw CRM-software. Via een chatgesprek vraag je dit aan de bot.

Hoe veilig is deze tool?

Door geavanceerde encryptie van alle communicatiestromen hoef je zich nooit zorgen te maken over de veiligheid van uw communicatie en bestanden in Teams. Microsoft hanteert de beste encryptiemethoden die worden toegepast voor overdracht en opslag van data, zoals je gewend bent van Office 365.

Waarom zou ik Microsoft Teams gebruiken?

Met Teams werk je beter en sneller samen met uw collega’s. Iedereen uit het team is altijd op de hoogte en kan mobiel of onderweg bijdragen aan groepsdiscussies. Bent je benieuwd naar de mogelijkheden en de voordelen voor jouw organisatie? Ask Roger! 

Zien hoe  Microsoft Teams werkt?

Bekijk deze video!

Benieuwd naar alle  mogelijkheden?

Check het hier!