Met deze 3 Sitecore tips laat je de concurrentie achter je

De tools die digitaal marketeers tot hun beschikking hebben worden steeds omvangrijker. Deze ontwikkelingen bieden heel veel kansen, maar ook een toename aan complexiteit. Ken je deze trucjes in Sitecore bijvoorbeeld al?

Weet je wat het probleem met Sitecore is? Het lijkt soms wel of er veel te veel mogelijk is met dit CMS voor de hedendaagse marketeer. 😊

Daarom kan het zomaar gebeuren dat je goudklompjes in de data of handige shortcuts laat liggen. Zonde natuurlijk, want je hebt juist voor Sitecore gekozen om de concurrentie achter je te laten. En omdat ook concurrenten steeds vaker Sitecore inzetten, helpen de volgende tips & tricks jou om toch je voorsprong te behouden…

Tip #1 Steeds weer door het menu moeten klikken? Dat kan slimmer!

Sommige pagina’s binnen Sitecore heb je vaker nodig, misschien wel een paar keer per dag. Dan wil je niet steeds een hele serie stappen in het menu doorlopen voordat je bij die pagina bent aanbeland.

Gelukkig kan het slimmer! Navigeer naar de subpagina die je nodig hebt en klik boven in het menu op Favorites. Daarna heb je deze pagina altijd onder handbereik; het werkt eigenlijk precies zo als een bookmark in een webbrowser.

En net als in een webbrowser kun je favorieten organiseren: geef ze een voor jou handige naam, pas de volgorde aan en rangschik ze in mappen.

Tip #2 Zo rapporteer je over het aantal downloads

Goed rapporteren is een van de pijlers van het marketingvak. Hoe vaak is bijvoorbeeld die whitepaper of checklist gedownload? Het antwoord achterhaal je met de volgende stappen:

1. Ga naar de Media Library.
2. Navigeer naar Files en selecteer Test.
3. Onder het tabblad Analyze ga je naar Attributes; een pop-upvenster opent en daarin selecteer je Events en vervolgens Download; druk op OK.
4. Tada! Je ziet het aantal documentdownloads.

Tip #3 Tientallen plaatjes uploaden: in bulk graag!

Er zijn diverse situaties waarin je plaatjes wilt uploaden in bulk. Het kan voorkomen dat een fotograaf jouw hele team op de foto heeft gezet en je daardoor tientallen portretfoto’s krijgt aangeleverd; die wil je allemaal op de website zetten – zonder dat je er een dag mee bezig bent. In een andere situatie is het handig om een massa stockfoto’s in het systeem te hebben, zodat elke collega zelf een relevante illustratie bij blogposts kan zetten.

In dit soort gevallen wil je plaatjes niet stuk voor stuk uploaden. Gelukkig kun je een zipbestand naar Sitecore uploaden. Volg deze stappen:

1. Ga naar de Media Library.
2. Selecteer Images en druk op de knop Upload files (advanced).
3. Het venster Batch Upload komt in beeld. Klik hierin op Choose File, selecteer het zipbestand in het venster dat nu opent en klik op Open.
4. Vink binnen het Batch Upload-venster vervolgens Unpack ZIP archives aan en druk op de knop Upload.
5. De bestanden staan nu allemaal netjes in de mediabibliotheek; je kunt het Batch Upload-venster sluiten.

Webinar met onze expert-tips over Sitecore

Dit zijn natuurlijk niet de enige Sitecore tips & tricks die het dagelijks leven van de marketeer makkelijker maken. Op woensdag 24 november delen onze Rogers Patrick van Eechoud en Jeroen Huizinga hun expertise in een webinar. Denk hierbij aan praktische zaken als:

• Wat zijn de best practices als het gaat om het werken met componenten?
• Hoe zorg je voor een slimme inrichting van Sitecore?
• Hoe werk je optimaal met de verschillende marketingfunctionaliteiten die het Sitecore platform biedt?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die werkt met het Sitecore platform en een productiviteitsslag wil slaan of overweegt gebruik te maken van Sitecore in de toekomst.

Schrijf je nu in en laat je inspireren!

Meer weten over Sitecore?

Check het hier!

Ik wil me direct inschrijven voor het webinar

Dat kan hier