Leen een Surface Hub

Wil je nog beter online samenwerken met collega’s, maar geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek, wij hebben twee interessante laagdrempelige diensten voor je: Surface Hub Adoptie Training en Leen een Surface Hub. In dit blog vertellen we er meer over.
Microsoft Surface Hub is een krachtig samenwerkingsapparaat dat is gemaakt voor teamwork. Er zijn twee schermgroottes: 55” en 84”. Beide schermen zijn geschikt voor onder meer brainstormen, vergaderen en het delen van informatie. Office 365 applicaties en Skype for Business (nu Microsoft Teams) zijn ingebouwd. Hierdoor kunnen deelnemers ongeacht de locatie heel eenvoudig middels spraak, video of chat bij een overleg betrokken worden en documenten met elkaar delen.

Wat zijn de diensten Surface Hub Adoptie Training en Leen een Surface Hub?

Surface Hub Adoptie Training is alleen interessant als je al een Surface Hub heeft, maar het gevoel heb dat je deze niet optimaal gebruikt. Door deze training leer je de Hub beter kennen, zodat je ervan kunt profiteren en het teamwork kunt verbeteren. Via het initiatief 'Leen een Surface Hub' kan je;vrijblijvend een Microsoft Surface Hub van ons lenen voor een week. Over de laatste optie vertellen we graag meer.

Hoe wordt het initiatief Leen een Surface Hub ervaren?

Een tijd geleden hebben we een Surface Hub uitgeleend aan Museum Volkenkunde. De algemene indruk beschrijft het personeel als positief. Het scherm is een groot pluspunt. Daarnaast was het voor velen gelijk duidelijk hoe de Hub gebruikt moest worden. Hieronder hebben we wat impressies van anonieme respondenten van Museum Volkenkunde op een rij gezet.

Ervaringen van Museum Volkenkunde

  • “We hebben drie vestigingen in het land, hierdoor zijn medewerkers veel onderweg om met elkaar af te spreken. Voor ons is videobellen in combinatie met de Surface Hub erg prettig. We hebben daar veel behoefte aan. Op lange termijn zullen de mogelijkheden van videoconferences ons veel geld besparen, doordat medewerkers niet meer zoveel hoeven te reizen.”
  • “De Hub maakt al onze verwachtingen waar. Het whiteboarden en videobellen zijn goed geregeld in het apparaat. Bij ons was ook langer de behoefte aan een groot scherm voor presentaties. Toen de Hub een week bij ons stond, hebben we het scherm veel gebruikt voor presentaties.”
  • “Surface Hub biedt veel mogelijkheden, zoals videoconferencing tussen de drie locaties en presentatiemogelijkheden. Maar het scherm en de totaliteit zijn wel vrij groot en niet erg mobiel.”
  • “De functionaliteiten zijn prima en het is een goede toevoeging op het werken van nu. We zouden de Hub dan ook zeker aanraden aan collega’s en kennissen. Maar we twijfelen nog over de prijs-kwaliteitverhouding als je een Hub aanschaft. Het is wel een dure investering.”
  • “Het lenen van de Hub was heel handig, omdat het voor ons toch een stevige investering is. We hebben kunnen ervaren hoe het apparaat in de praktijk werkt. Het management was overtuigd dankzij deze proefplaatsing en onze collega’s miste de Hub na de proeftijd meteen.”

Bespaar ik geld door de Surface Hub?

De prijs van de Surface Hub wordt als minder prettig ervaren. Dat kwam ook uit het onderzoekje bij Museum Volkenkunde naar voren. Het 55”-scherm kost rond de 10.000 euro en de prijs van het 84”-scherm ligt op ongeveer 22.000 euro. Wij van Ask Roger! hebben daarom voor je uitgerekend wat precies de Return on Investment tijd is van een Surface Hub. Stel; je hebt een team van medewerkers op verschillende vestigingen dat elke twee weken vergadert met vijf man. Gemiddeld is iedereen in totaal twee uur onderweg om aan de vergadering deel te kunnen nemen. Dat komt neer op 10 uur reistijd per vergadering. In een jaar zit u dan al snel op 10.000 euro aan kosten voor reistijd. Onze rekensom: 10 uur x 40 euro per uur aan personeelskosten voor de werkgever x 25 vergaderingen. Kortom, binnen een jaar heb je de Hub al terugverdiend!