Beveiliging Skype for Business

Beveiliging van bedrijfsomgevingen en communicatie is tegenwoordig een hot topic. Maar hoe zorgt u er nou voor dat uw data veilig is? De IIS Crypto tool biedt uitkomst.

Elk bedrijf bezit enorm veel data en gegevens die goed beveiligd moeten worden. Zeker nu er een toename van hackersaanvallen op ICT-omgevingen is. Sinds januari 2016 is een nieuwe telecommunicatiewet in dienst getreden, waardoor bedrijven die een datalek hebben meegemaakt dit verplicht moeten melden bij de Autoriteit Persoongegevens en aan klanten en relaties.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Maar hoe ontdekt u of uw Skype for Business omgeving tegen indringers bestand is?

Encryptie

Door communicatie te versleutelen kunt u ervoor zorgen dat anderen niet mee kunnen lezen. Alleen met de juiste sleutel is de originele betekenis van het bericht te lezen. Deze versleuteling wordt encryptie genoemd. Op het gebied van encryptie zijn er continu ontwikkelingen, omdat er een soort kat en muisspel is ontstaan tussen encryptie-ontwikkelaars en hackers. Na verloop van tijd wordt er in een bepaalde versleutelingsmethode een zwakte ontdekt waar hackers misbruik van kunnen maken. Een welbekend voorbeeld is de POODLE aanval. Kortom: u loopt onnodig gevaar als er voor uw communicatie geen vernieuwde encryptiemethode wordt gebruikt.

IIS Crypto tool

Het is lastig om na te gaan hoe goed een Skype for Business omgeving beveiligd is. De IIS Crypto tool biedt uitkomst door middel van een objectieve analyse van uw omgeving of website. Na het runnen van de ISS Crypto tool op de Skype for Business omgeving genereert hij een beoordeling over de beveiliging. De uitslag gaat van F (slechtst) tot A (best). Krijgt uw omgeving een slechte beoordeling, dan geeft de tool direct aan waar de zwaktes zitten en hoe de beveiliging verbeterd kan worden. In veel gevallen komt het erop neer dat verouderde encryptiemethoden worden verwijderd en worden vervangen door de recentste encryptiemethoden.

Deze tool helpt ook bij het automatisch vinden van de beste instellingen voor de uitrol van een Skype for Business omgeving. Hierdoor is het mogelijk om altijd de beste beveiligingsinstellingen te kiezen. Wij passen deze tool altijd toe bij onze inrichtingen van Skype for Business omgevingen. Deze tool geeft ons handvaten om voor onze klanten aan te kunnen tonen hoe veilig de omgeving is op basis van objectieve resultaten.

Resultaat

Met behulp van de IIS Crypto tool wordt het makkelijker om aan te tonen of uw omgeving veilig is. Ook helpt de tool u om bij een uitrol altijd de recentste en juiste instellingen te kiezen. Mocht er een IT-audit plaatsvinden, dit houdt in dat een onafhankelijke partij komt kijken naar uw ICT-omgevingen, kunt u nu aantonen dat uw omgeving geheel veilig is. Door van tevoren de omgeving beter te beveiligen worden onnodige beveiligingsvragen voorkomen.
Als laatste en tevens ook belangrijkste voordeel: de kans op een datalek is nu significant kleiner. Dit resulteert in veiligheid, maar ook tijdsbesparing. Het bestrijden van een datalek kost namelijk veel tijd en daarnaast moet u dit openbaar maken, waardoor u imagoschade kunt oplopen. Deze kosten zijn significant hoger dan de kosten van het voorkomen van een datalek.

Wij raden zeker aan deze tool in te zetten om uw Skype for Business omgevingen te controleren en te verbeteren! Hulp nodig? Ask Roger!