Innovatie in het onderwijs

Op 4 en 5 februari vond de IPON, dé vakbeurs voor onderwijs en ICT plaats. Samen met OGD ict-diensten hebben we daar aan schoolvertegenwoordigers de voordelen van de Werkplek van nu laten zien.

AR IPON2016 (14

Meer dan de helft van de bezoekers van de IPON bestond uit directie en ICT-managers van scholen. We hebben hen laten zien dat een moderne ICT-omgeving geen science fiction hoeft te zijn. Door één oplossing voor ICT aan te bieden zijn scholen voorbereid op de ontwikkelingen van nu.

Werken vanuit de cloud wordt steeds populairder. Veel scholen werken nog vanaf lokale systemen, wat vervelende beperkingen met zich meebrengt. Zij zien vaak op tegen de overgang naar cloud systemen omdat het onbekend terrein is.

Samen met OGD hebben we de voordelen van de Werkplek van nu voor het onderwijs laten zien:

  • beter samenwerken op een veilige manier;
  • gegevens zijn gemakkelijk toegankelijk, vanaf nagenoeg elk device;
  • simpele infrastructuur waar de school weinig onderhoud aan heeft;
  • faciliteren van digitale didactische werkvormen als Flipping the classroom
    (met o.a. Office Video in combinatie met delen van bestanden);
  • gemakkelijk schaalbaar: geen zorgen bij krimp of groei van de organisatie;
  • laagdrempelig instappen en gefaseerd doorvoeren;
  • compatible met bijna alle in het onderwijs gangbare systemen;
  • compatible met SLB-diensten.

Blogpost IPON 2

Totaalpakket
Aangezien OGD specialist is in Office365- en Sharepoint-oplossingen en wij Skype for Business-oplossingen en slimme koppelingen met Magister bieden, is onze oplossing een mooi totaalpakket. Veel bezoekers waren geïnteresseerd in onze gecombineerde propositie; vooral de onafhankelijkheid van devices was populair. In het onderwijs is het kostenaspect erg belangrijk. Veel scholen overwegen een ‘bring your own device’-structuur, aangezien dit enorm veel geld bespaart – de leerling neemt zijn eigen laptop of tablet mee naar school. Vanuit de cloud werken en communiceren sluiten hier naadloos op aan.

Kenneth was namens Ask Roger! aanwezig op de beurs: ‘We hebben meerdere demonstraties gegeven met Skype for Business en de directe integratie van het leerlingen-administratiesysteem Magister. Het was interessant om te horen hoe gebruikers deze integratie ervaren en dat zij de voordelen zien, namelijk efficiënter en klantvriendelijker.’

Al met al een interessante ervaring, met goede resultaten, en zeker voor herhaling vatbaar.

Heeft u de beurs gemist, of heeft u ons daar niet getroffen? Neem gerust contact met ons op!  Bent u geïnteresseerd in onze visie, ervaring en middelen voor in het onderwijs? Neem vooral een kijkje op onze onderwijswebsite.

OGD organiseert op 16 maart het onderwijs event Samen Slimmer in het Onderwijs: hoe ziet het onderwijs er in 2025 uit? In een middag inspireren en informeren we u over hoe de ideale klas van 2025 eruit kan zien. We zien u graag op woensdag 16 maart vanaf 12:00 uur in het Onderwijsmuseum in Dordrecht. U kunt u op de website van OGD inschrijven.

Fotograaf: Martin Kuipers