Video Conferencing met Cisco SX10

Om hoge kwaliteit videoconferencing, ook wel TelePresence genoemd, toegankelijk te maken voor meer organisaties heeft Cisco de SX10 geïntroduceerd. Dit videosysteem kan direct op een bestaande TV via HDMI worden aangesloten en is direct aan de Cisco Communications Manager te koppelen.

Vaak staat er in vergaderruimtes al een scherm om presentaties op te geven. Met de SX10 is het mogelijk om deze schermen in een handomdraai ook in te zetten als videoconferencing systeem. De SX10 heeft een ingebouwde camera en microfoon en heeft daarnaast alleen een PoE ethernet kabel nodig om te werken. Het TV scherm wordt via HDMI aangesloten.

Door de prijsstelling van de SX10, kunnen meerdere vestigingen voordelig en snel met elkaar communiceren, maar denk ook aan de mogelijkheid voor medewerkers om dit systeem thuis aan te sluiten. In combinatie met de Cisco ExpressWay kan heeft de SX10 alleen een internet aansluiting nodig om te werken. Iedereen die een TV kan installeren kan ook de SX10 aansluiten.

De SX10 is aan te sluiten op de Cisco Communications Manager versie 8.6.2 en hoger en vereist een TelePresence Room licentie.

Neem contact op voor een demonstratie bij u op locatie. Ask Roger!