VLOG: Surface Hub impressie

Microsoft presenteerde dit jaar de Surface Hub, een interactief whiteboard met een 55″ of 84″ touchscreen wat een uitermate geschikte oplossing is voor (online) samenwerken. Dit apparaat beschikt onder meer over een 1080p of een 4k-resolutie-scherm, 4 elementen microfoons en twee 1080p camera’s. In dit vlog laten wij u in een vogelvlucht zien wat de mogelijkheden zijn van de Surface Hub in combinatie met Skype for Business.

In dit vlog ziet u Chianne. Zij gaat binnenkort bij een klant een presentatie geven en wordt bij het maken van deze presentatie geholpen door haar collega Vincent. Hij zit alleen op een andere vestiging op een afstand van zeker anderhalf uur rijden.

Via de Surface Hub op afstand overleggen
Ze besluiten samen via de Surface Hub en Skype for Business deze presentatie door te nemen. Via video is het overleggen iets persoonlijker en duidelijker dan via email. Chianne presenteert aan Vincent om te zien hoe de presentatieslides lopen en wat voor verhaal ze wil vertellen. Zij kan vanaf de Surface Hub direct haar scherm delen met Vincent via Skype for Business.

Direct op content tekenen en schrijven
Zodra Chianne merkt dat specifieke slides nog aangepast moeten worden, kan zij haar verbeteringen direct in een OneNote notitie schrijven op het scherm van de Surface Hub. Deze kan zij aan het eind van de vergadering direct delen met Vincent.

Significante tijd- en kostenbesparing
Door het gebruik van de Hub werkt Chianne tijdsefficient. Ze bespaart namelijk drie uur reistijd en de daarbij behorende kosten voor haar werkgever. In onze berekeningen heeft een gemiddeld bedrijf welke twee keer in de week vergaderd en waar vijf medewerkers ieder een uur heen en terug moeten reizen binnen een jaar de aanschafwaarde van de Surface Hub terugverdiend.

Wilt u meer weten? Wij geven demo’s en inspiratiesessies en trainingen voor de Hub. Ook is het mogelijk om de Hub voor een proefperiode van twee weken uit te proberen.