VLOG: Spark Board impressie

Wilt u ook beter vergaderen? Cisco introduceerde dit jaar het Spark Board: een interactief whiteboard met een 55”- of 70”-scherm, wat een uitermate geschikte oplossing is om mee samen te werken. Met het Spark Board kunt u makkelijk videobellen, whiteboarden en uw scherm delen met uw team. Het staat sinds kort op kantoor en bevalt erg goed, maar hoe werkt het Spark Board in de praktijk?

Cisco Spark is ideaal voor communicatie via chat; het stellen van een vraag aan collega’s is binnen een handomdraai gedaan. Alleen werkt deze vorm van communicatie niet voor alle situaties op kantoor. Daarom is het Spark Board in het leven geroepen. Het Spark Board is ideaal voor interactieve sparsessies en vergaderingen. Om aan te tonen hoe het Spark Board werkt, lichten wij hieronder een aantal hoofdfuncties toe.

Whiteboarden

Met whiteboarden kunt u gemakkelijk uw ideeën visueel uitbeelden. U kunt direct op het scherm tekeningen maken om uw boodschap duidelijk te maken aan uw team. Er is ook een pen aanwezig voor meer gedetailleerde tekeningen. Deze is magnetisch bevestigd aan het scherm en daardoor altijd binnen handbereik. Whiteboarden op het Spark Board voelt alsof u op een echt whiteboard werkt; er is geen merkbare vertraging tussen uw input en de tekening op het scherm.

Spark-ruimtes op het Spark Board

In Cisco Spark vinden groepsgesprekken plaats in ruimtes. U kunt vanaf de Cisco Spark-app op het Spark Board een ruimte openen. Het Spark Board toont vervolgens een overzicht van de ruimte, zoals eerder gemaakte whiteboards, presentaties, spreadsheets, afbeeldingen of Word-documenten. Zodra u aanpassingen maakt, worden deze automatisch in de Spark-cloud opgeslagen. Vanuit huis of onderweg kunt u ook meedoen aan een vergadering. Maakt u op afstand aanpassingen, dan komen die vrijwel direct op het Spark Board naar voren. Een iPad Pro of een Microsoft Surface werkt ideaal om op afstand mee te whiteboarden. U kunt op die apparaten namelijk met een Apple Pencil of een Surface Pen tekenen.

Videobellen

Videobellen kunt u op verschillende manieren opstarten. U kunt een vergaderruimte met een Spark Board inlopen en direct een gesprek met een collega of relatie beginnen. Verder kunt u een ruimte op het Spark Board openen en een groepsgesprek starten. Collega’s kunnen met alle apparaten het gesprek aannemen, dus ook met tablets en smartphones. Hierdoor hebben zij de vrijheid om te kiezen voor het apparaat dat het beste past bij de situatie.

Zit u in een meeting via het Spark Board, maar moet u weg? Als u vanaf uw mobiel een ruimte hebt geopend op het Spark Board, kunt u het gesprek zonder onderbreking overschakelen naar uw mobiele apparaat door naar beneden te swipen in de Spark-app.

Verder is het mogelijk om tijdens een videogesprek een whiteboard live te delen. Een collega kan op afstand meetekenen op het gedeelde whiteboard, wat het op afstand samenwerken erg makkelijk maakt.

Wilt u meer weten?

Wij geven demo’s en inspiratiesessies voor het Spark Board. Meer weten? Ask Roger!