Veilig netwerkverkeer

Is mijn netwerk goed beveiligd? Dat is een vraag die u regelmatig aan uzelf moet stellen. Online beveiliging is namelijk erg belangrijk om onder meer schade aan uw netwerk te voorkomen. In dit blog vertellen we meer over beveiligingsoplossingen van Cisco, een van de meest vooruitstrevende partijen op het gebied van beveiliging op internet.

In 2015 nam Cisco het Amerikaanse beveiligingsbedrijf OpenDNS over. OpenDNS heeft een wereldwijd netwerk dat geavanceerde beveiligingsoplossingen ‘as a service’ levert. Ongeacht waar uw kantoren of werknemers zich bevinden en op een manier die eenvoudig te implementeren en beheren is. Want door de veranderingen in het IT-landschap is veiligheid tegenwoordig overal belangrijk, niet alleen op het kantoor.

Hoe werkt OpenDNS?

Met OpenDNS is het mogelijk om wereldwijd gegevens over bedreigingen, zoals malware en ransomware te verzamelen en in een clouddatabase op te slaan. Met deze database is het mogelijk om automatisch slechte sites te blokkeren. Ransomware werkt via DNS, dus die kunt u ook met OpenDNS blokkeren.

Nieuwe Cisco-producten

Cisco heeft niet alleen OpenDNS overgenomen. Het bedrijf heeft ook twee nieuwe producten die gericht zijn op het beveiligen van een netwerk geïntroduceerd, namelijk Cisco Umbrella en Cisco Advanced Malware Protection (AMP).

Wat is Cisco Umbrella?

Cisco Umbrella is een cloud security platform dat de eerste lijn van verdediging tegen bedreigingen op het internet biedt. In Umbrella zijn de mogelijkheden van OpenDNS geïntegreerd, zodat het platform een totaaloplossing vanuit de cloud biedt.

De hoofdfunctionaliteiten van Cisco Umbrella:

 • Beveiliging intelligentie
  Automatische beveiliging op basis van bekende opkomende bedreigingen die gebaseerd zijn op gegevens die wereldwijd verzameld worden.
 • Beveiliging aangeleverd vanuit de cloud
  Optimale beveiliging zonder daarvoor prestaties op te hoeven offeren.
 • Beveiliging voor onderweg
  Online beveiliging van medewerkers buiten een bedrijfsnetwerk
 • Clouddienstenrapportage
  Inzicht in gebruik van clouddiensten, zoals Salesforce en Dropbox, maar ook onder meer social media op openbare netwerken zoals vliegvelden en koffietentjes. Door deze rapportage weet u welke diensten door uw medewerkers het meest worden gebruikt en ook hoeveel procent van de aanvragen per dienst is geblokkeerd.

Cisco netwerk beveiliging

 

Wat is Cisco AMP?

Cisco AMP is een nieuwe oplossing gericht op het slim voorkomen van inbraken van malware op uw netwerk. AMP analyseert continu activiteit van bestanden in uw netwerk, zodat hij snel malware kan opsporen, isoleren, en verwijderen.

Hoe worden malware en andere bedreigingen gemonitord?

AMP bekijkt, analyseert en volgt elk bestand dat uw netwerk betreedt, ongeacht de locatie van het bestand. Wordt er schadelijk gedrag gespot? Dan stuurt AMP uw IT-manager een waarschuwing waarin staat waar de malware vandaan komt, waar het is geweest en wat het doet. In een paar klikken kan de IT-manager de dreiging omsluiten en verwijderen.

Hoe beschermt AMP mijn netwerk nog meer?

Een tweede functie van AMP is Threat Grid. Deze functie combineert statische en dynamische malwareanalyses met bedreigingen in één geïntegreerde oplossing. Verdacht gedrag in uw netwerk wordt door AMP geanalyseerd door te kijken naar meer dan 450 soorten gedragsindicatoren. Deze worden vervolgens vergeleken met een malwaregedragdatabase afkomstig uit de hele wereld. AMP Threat Grid houdt verdachte bestanden ongeveer zeven minuten in quarantaine voordat een gebruiker ze kan openen. Met deze oplossing bent u zowel tegen bekende als onbekende aanvallen beschermd.

AMP Threat Grid wordt geleverd als een cloud-based of on-premise oplossing, zodat u kunt kiezen welke variant het beste bij uw wensen past.

Werkt AMP ook met Cisco Meraki?

Cisco heeft voor Meraki een integratie gemaakt met Cisco AMP, hiervoor kunt u een speciaal dashboard benaderen: het Meraki Security Center. Voor Meraki heeft AMP een speciaal dashboard, waarin alle bedreigingen overzichtelijk worden weergegeven.

Meraki Security dashboard

Wat is het resultaat?
Met Cisco Umbrella en AMP beveiligt u uw netwerk en medewerkers optimaal tegen bedreigingen, zoals malware en ransomware, ongeacht of een medewerker op kantoor is of onderweg.

Meer weten? Ask Roger!