Stroomlijn je gesprekken in iOS

Apple stelde na de introductie van iOS 10 een nieuwe API-kit voor ontwikkelaars beschikbaar. Voor ons is de Callkit interessant. Met deze tool kunnen we namelijk een diepe integratie realiseren tussen Voice over IP-telefoongesprekken en de telefoonapp op een iPhone.

Door de integratie krijgt de gebruiker een meer consistente ervaring bij het ontvangen van telefoongesprekken. Het maakt niet uit of dit ‘normale’ telefoongsprekken of Skype for Business gesprekken zijn. Hieronder leggen we meer over de Callkit uit.

Moet ik nog steeds eerst de app openen om een Skype-gesprek aan te nemen?

Gebruikers kunnen met de Callkit het Skype for Business gesprek direct vanaf het toegangsscherm accepteren. U hoeft dus niet eerst de iPhone te ontgrendelen of de Skype for Business app te starten om een gesprek aan te nemen. Skype for Business gesprekken werken door Callkit hetzelfde als normale telefoongesprekken.

Worden Skype for Business gesprekken als normale gesprekken afgehandeld?

Door de integratie is het voor u mogelijk om te schakelen tussen gesprekken van Skype for Business, uw mobiele lijn, en andere VoIP-apps die Callkit ondersteunt. Als u in een belangrijk Skype for Business gesprek zit en u ontvangt tegelijkertijd een inkomend gesprek over de mobiele lijn, kunt u dat nu direct doorsturen naar voicemail. Maar u kunt het Skype for Business gesprek ook in de wacht zetten om het inkomende gesprek aan te nemen. Ook handig: de Skype for Business telefoongesprekken zijn te zien in uw recente gesprekkenlijst in de standaard telefoonapp.

Hoe is Callkit te beheren?

De nieuwe mogelijkheden zijn standaard aangezet voor alle iOS 10 app gebruikers. Wilt u niet dat Skype for Business gesprekken verschijnen in de recente gesprekkenlijst in de telefoonapp? Dan kunt u bij de IT- en eindgebruikersinstellingen de Callkit integratie volledig uitzetten. IT-beheerders kunnen de integratie voor hun gebruikers uitzetten via een policy, terwijl een eindgebruiker het kan uitzetten in de Skype for Business app instellingen.

Waarom zou ik Callkit gebruiken?

Door de Callkit integratie is Skype for Business een serieuzer alternatief geworden op het gebied van mobiele telefonie. Door de techniek wordt u ondersteund bij uw dagelijkse werkzaamheden, zowel op kantoor als onderweg. Het regelen van uw telefoongesprekken was nog nooit zo overzichtelijk en efficiënt.

Bron