Skype for Business online stopt!

Skype for Business online stopt!

Skype for Business Online is vanaf 31 juli 2019 nog precies twee jaar toegankelijk. Daarna trekt Microsoft definitief de stekker eruit. Microsoft Teams wordt hét standaard communicatieplatform.

Teams dé opvolger

Microsoft Teams integreert chat, video, audio-gesprekken en het delen van documenten in één applicatie. Het was al langer duidelijk dat Microsoft, Teams als opvolger van Skype for Business zag. Nu is er dus een officiële einddatum voor Skype for Business Online: 31 juli 2020.

Wat betekent dit?

  • Bedrijven die van deze dienst gebruik maken, hebben nog precies twee jaar om te migreren naar Teams of een alternatief platform. Er zullen in de tussen tijd geen veranderingen in de service zijn. Zo kun je zonder problemen doorgaan met het toevoegen van gebruikers.
  • Vanaf 1 september 2019 voegt Microsoft alle nieuwe Office365-klanten rechtstreeks aan Teams toe voor chatten, vergaderingen en bellen.
  • Microsoft belooft dat begin volgend jaar mogelijk moet worden om vanuit Teams te communiceren met Skype-gebruikers en vice versa.
  • Skype zal niet in zijn geheel verdwijnen. De consumentenversie van Skype zal blijven en ook de Skype for Business Server (On-Premise) zal blijven bestaan.

Migreren?

Heb je Skype for Business Online? Plan dan zo snel mogelijk je migratietraject naar Teams en neem je medewerkers mee!

Ik wil hulp bij migreren!