Nieuwe Sales Manager

Sinds 1 juli vervult Peter Berg de rol van Sales Manager bij Ask Roger!: een nieuwe functie die past bij onze groeiambitie. Peter stuurt de salesafdeling aan, met als belangrijkste taak: klanten voorzien van de beste oplossingen en nieuwe markten ontwikkelen. Wie is Peter en wat drijft hem? Hij stelt zichzelf graag voor.

“Ondernemen zit in mijn aard. Ik dacht vroeger dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen en heb dan ook in eerste instantie mijn middenstandsdiploma behaald. Vervolgens ben ik Commerciële Economie gaan studeren aan de HES in Rotterdam. Na mijn studie ben ik gestart bij Tempus Delgas in Delft. Tempus was onderdeel van Eneco, waar ik via het Young Talent Programma mij verder heb kunnen ontwikkelen en waar ik uiteindelijk eindverantwoordelijk werd voor alle marketing en salesactiviteiten in Nederland. Hierna ben ik betrokken geweest bij de opstart van een nieuw energiebedrijf, Orro Energy, eerst als Marketing & Sales Manager en later als Directeur. In januari 2013 werd ik gevraagd om commercieel directeur bij ADO Den Haag te worden. Een leuke uitdaging die ik graag aanging en die mij gedurende 3,5 jaar veel energie heeft gegeven en heeft geholpen om mijn netwerk nog verder te vergroten.

In mijn voorgaande banen kwam ik Ask Roger! regelmatig tegen op allerlei evenementen. Dat maakt het extra leuk om hier nu aan de slag te gaan. Ask Roger! maakt een flinke groei door en had behoefte aan extra salescapaciteiten. Ik zie mezelf als een meewerkend voorman voor de gehele salesafdeling. Het is onze taak ervoor te zorgen dat de groeiambitie wordt gerealiseerd. Mijn commerciële gedrevenheid en ervaring op het gebied van marketing en sales sluiten goed aan bij de wens van Ask Roger! om nieuwe markten te ontwikkelen.

Ieder bedrijf heeft baat bij innovatieve communicatietechnologie om zo nog beter klantcontact te realiseren en je te onderscheiden van je concurrenten. Zelf heb ik geen ICT-achtergrond, dus dat is zeker een uitdaging, maar daar hou ik wel van. Het leuke aan Ask Roger! vind ik dat het bedrijf ambitie heeft, wil doorgroeien, maar nog wel zo klein is dat je meekrijgt wat in het hele bedrijf gebeurt en wat voor resultaat er wordt geboekt. Transparantie en vertrouwen zijn hier erg belangrijk. Het voelde goed vanaf het eerste moment dat ik naar binnen stapte.

Wat mij kenmerkt is dat ik in mogelijkheden denk. Het oplossingsgerichte karakter van Ask Roger! past dan ook sterk bij mij. Problemen zie ik als een uitdaging. Zo kan ik nieuwe situaties tot een succes maken.

Buiten mijn werk is sport voor mij een belangrijke uitlaatklep. Helaas ligt mijn knie, na jarenlang op behoorlijk niveau gekorfbald te hebben, behoorlijk in puin, waardoor de keuzes wat beperkter zijn geworden. Ook de onregelmatigheid in mijn werk zorgde voor een beperkter sportleven. Samen met mijn vrouw bezoek ik ieder weekend de korfbal- en voetbalwedstrijden van onze zoon en dochter en zijn we regelmatig langs de lijn te vinden van wedstrijden van de eerste teams van beide verenigingen Ook genieten we enorm van onze familievakanties. We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Italië, dus ik begin vol energie aan m’n nieuwe klus bij Ask Roger!.”