Persbericht: Partnership OGD

Na succesvolle samenwerkingen bij onder andere het Oosterlicht College en de onderwijsbeurs IPON gaan OGD en Ask Roger! nu officieel een partnership aan. De twee Delftse bedrijven vullen elkaars dienstverlening perfect aan: OGD als allround ict-dienstverlener en Ask Roger! met haar specialistische kennis op het gebied van unified communications en infrastructuur. 

OGD levert ict-diensten op het gebied van infrastructuur, servicemanagement en softwareontwikkeling. Dat doet het bedrijf in de vorm van detachering, uitbesteden, projecten en advies. Telefonie, videocommunicatie en realtime samenwerken worden steeds belangrijker en dat is precies waar Ask Roger! in uitblinkt. Specifiek levert Ask Roger! diensten en oplossingen van Cisco en Microsoft Skype for Business. Voor en met deze platforms ontwikkelt Ask Roger! in eigen huis maatwerkintegraties. Met hun partnership willen beide bedrijven klanten beter van dienst zijn bij complexe integratievraagstukken.

De samenwerking is tot stand gekomen doordat OGD en Ask Roger! vaak aan dezelfde projecten werkten. “We kwamen elkaar vaak tegen bij klanten waar onze expertises elkaar aanvullen. Tijdens deze projecten merkten we dat we voor klanten een meerwaarde konden leveren door samen te werken en die expertise met elkaar te delen. Zowel bij de technische mensen als op managementniveau is er een goede klik tussen onze bedrijven, en onze kantoren liggen dicht bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat we gezamenlijk op een enthousiaste manier bij klanten aan de slag kunnen. Kortom: we zijn heel blij dat de samenwerking nu officieel is”, vertelt Daan de la Parra, directeur bij OGD.

Complexe projecten pakken de bedrijven vanaf nu samen op. Zo wordt er samengewerkt aan telefonie-integratie op basis van Cisco en Skype for Business. Ook bieden de partners standaardoplossingen voor telefonie binnen het werkplekconcept van OGD, door middel van vergaande koppelingen tussen communicatiesystemen (zoals Skype) en CRM-software. Hiervoor heeft Ask Roger!  speciaal een product ontwikkeld. Rob Winkel, directeur bij Ask Roger:  “Ask Roger! is specialistisch ingesteld. Want als je álles doet, doe je eigenlijk niets. Dat betekent dat we gericht zijn op samenwerken en dat het werken met partners in ons DNA zit. Door de samenwerking met OGD kunnen wij blijven doen waar we goed in zijn en op die manier de hoogst mogelijke kwaliteit aan onze klanten leveren.”