Nieuwe Spark Room Kits

Wilt u beter vergaderen, maar weet u niet hoe? Dan zijn de nieuwe Spark Room Kits van Cisco misschien wel wat voor u. Met deze kits tilt u een vergaderruimte naar een hoger niveau. In dit blog vertellen wij er meer over.

Na het succes van het Cisco Spark Board introduceert Cisco nu Spark Room Kit en Room Kit Plus. Het enige wat u naast de kit nodig hebt, zijn één of twee tv-monitors.

Wat is het verschil tussen de kits?

De Room Kit is geoptimaliseerd voor meetings in een vergaderruimte tot en met zeven personen, terwijl de Plus grotere vergaderruimtes tot wel veertien personen kan faciliteren. Beide kits kunt u on premise uitrollen, onafhankelijk van de cloud. Ze hebben een aantal geavanceerde functies, zoals het tellen van het aantal mensen in de vergaderruimte. In combinatie met Cisco Spark komen er nog meer geavanceerde mogelijkheden bij.

Spark room kits

Voordelen van de Cisco Spark Room Kits

De beste vergaderingen brengen mensen dichter bij elkaar. Maar elkaar zien is helaas niet genoeg. U wilt beter werken en in minder tijd meer gedaan krijgen. Met Cisco Spark Room Kits beginnen vergaderingen moeiteloos op tijd en verlopen ze zonder onderbrekingen. Een aantal voordelen op een rij:

  • Slimme opstart met automatische wake-up en automatische koppeling met een persoonlijk apparaat.
  • Slim presenteren met draadloze 4K-schermdelen.
  • Smartplatform met koppelingen/API’s voor ontwikkelaars van derden.
  • Slimme integratie voor een makkelijkere interactie en verbinding met apparaten, waaronder de iPad Pro met de Apple Pencil voor whiteboarding.

Ook voor de IT-afdeling zijn de kits handig. Ze bieden namelijk hoogwaardige encryptie en zijn gemakkelijk te voorzien en te beheren met waarschuwingen en statistieken. De kits maken deel uit van het grote portfolio van Cisco Spark-geschikte endpoints, waaronder het cloud-geoptimaliseerde Cisco Spark Board 55″ en 70″.

Innovatief vergaderen

De volgende drie innovaties zorgen voor optimale vergaderingen, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie:

  • Intelligente focus: door slimme inzet van microfoons brengt de camera de spreker continu in focus. De functie detecteert automatisch wie in de kamer spreekt en selecteert de beste camera-indeling voor de spreker. Als er niemand aan het woord is, ziet u een overzicht van de hele groep.
  • Analyse in diagnostische modus: kunstmatige intelligentie kan pragmatisch worden toegepast om de Room Kits te optimaliseren voor uw vergaderruimte. De kits hebben een geavanceerde gezichtsdetectiemodule die bepaalt waar mensen zitten en de hoek die zij maken ten opzichte van de camera en microfoons. Het systeem past vervolgens de luidsprekers aan voor een optimale ervaring.
  • Spraak- en gezichtsherkenning: hoewel dit in bèta is, kunt u binnenkort gesprekken via spraakopdrachten plaatsen. Het systeem herkent deelnemers, zoals hierboven al beschreven, en labelt ze automatisch met hun namen. Deze functies bieden kansen voor geautomatiseerde oproepen en leveren relevante inhoud op basis van de deelnemers aan een vergadering.

Cisco Room Kit Diagnostics

Cisco Spark en de cloud

De Spark Room Kits zijn verbonden met de cloud. Zo verplaatst u gemakkelijk de meeting vanaf uw telefoon naar de Room Kit en vice versa. Mensen in de kamer kunnen ook via een persoonlijk apparaat een oproep starten of een bestand delen vanuit een Cisco Spark-ruimte.

Hoge kwaliteit video en audio

De Room Kits bieden allebei goede audio en video. Cisco heeft de luidsprekers geoptimaliseerd voor het weergeven van stemgeluid, lipsynchronisatie en echofiltering. En voor de meest geavanceerde cameramogelijkheden zitten er 5K UltraHD-camera’s op.

Twee schermen

U kunt de Cisco Spark Room Kit implementeren in een kleine tot middelgrote vergaderruimte en Cisco Spark Room Kit Plus in een grote vergaderruimte. Beide kits ondersteunen één of twee schermen. Met twee schermen ziet u de andere personen via teleconferencing en bijvoorbeeld ook wat er op een Spark Board wordt uitgetekend. Stel u zich voor: u ziet het whiteboard in een hoge resolutie op het ene scherm, ziet de mensen aan de andere kant en u kunt direct meeschrijven of -tekenen op het whiteboard via een laptop of tablet. Handig toch?

Cisco-Spark-Room-Kit-room-inuse-800px

Onze conclusie is dat de Cisco Spark Room Kit en Room Kit Plus hoogwaardige en futuristische functies bieden om elke vergadering efficiënt in te richten. Vergaderen was nog nooit zo leuk, effectief en tijdbesparend.

Vragen? Ask Roger!