Nieuw: onderwijswebsite

Al enige tijd is het onderwijs een van onze speerpunten. Op een onlangs gelanceerde website brengen we visie, middelen en de praktijk bij elkaar.

Het onderwijs verandert in rap tempo. Ouders en leerlingen zijn kritisch bij het uitzoeken van een school. Scholen zoeken naar manieren om zich te onderscheiden, om aan te sluiten bij maatschappelijke veranderingen als tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Digitalisering biedt daarbij volop kansen. Gerben Hoogwerff Kroon: “Wij ondersteunen scholen met concrete producten en diensten. Op een speciale website, www.rogerinhetonderwijs.nl, brengen we onze visie op onderwijs, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheden van nieuwe technische middelen bij elkaar.”

Zo introduceerde Ask Roger! onlangs een ToastAR koppeling met Magister, het veel gebruikte leerlingadministratiesysteem: “Bij inkomende telefoongesprekken verschijnen alle relevante gegevens op het scherm. Je ziet dus direct om welke leerling het gaat. Met één druk op de knop heb je bijvoorbeeld de ziekmelding geregeld. Resultaat: kortere gesprekken, minder wachttijd en een kleinere kans op fouten.”

Tevens liet Ask Roger! een onderzoek naar ICT-innovatie in het voortgezet onderwijs uitvoeren: “De uitkomsten hiervan kunnen scholen en ICT-bedrijven helpen te innoveren in het onderwijs. Ook bevat het rapport een overzicht van het ICT-gebruik op scholen en aanbevelingen voor het vormen van nieuwe oplossingen.” De resultaten van het onderzoek zijn beschreven in eenwhite paper, dat gratis gedownload kan worden.

Op de nieuwe website zijn regelmatig nieuwe blogs, trendartikelen en praktijkvoorbeelden te vinden.

_MG_0152