Microsoft Teams

Wilt u beter samenwerken met uw collega’s? Dan kunt u gebruikmaken van Microsoft Teams, want deze tool is in 181 landen en 19 talen beschikbaar.

Het kan soms voorkomen dat u in groepsgesprekken het overzicht verliest, vooral als deze via e-mail verlopen. Dat probleem lost Teams op. Met deze tool kunt u per groep meerdere communicatiekanalen aanmaken. Dit zorgt ervoor dat u uw onderlinge communicatie overzichtelijk houdt. In een project kunt u bijvoorbeeld over elk onderwerp een gesprek starten. Zo voorkomt u verwarring.

Waarom moet ik Microsoft Teams gebruiken?

Werkt u veel in projectgroepen? Met Teams stroomlijnt u de onderlinge communicatie. Teams gebruikt u samen met Office 365, dus als u een abonnement op deze dienst hebt, kunt u direct aan de slag. Via de tool deelt u gemakkelijk bestanden met uw teamgenoten. Door de directe integratie met apps vanuit Office 365 past u een document snel en gemakkelijk aan. Stuurt een collega een Word-, Powerpoint- of Excel-bestand? Ook dat kunt u direct aanpassen zonder dat u Teams moet verlaten. Daarnaast is het mogelijk in een bestand commentaar te zetten, zodat gesprekken over een document bij elkaar blijven. Wel zo overzichtelijk.

Kanaal Teams 550px

Hoe doet Teams het tegenover concurrenten?

Microsoft Teams heeft een aantal concurrenten: Cisco Spark, Slack, Google Hangouts, Skype for Business en WhatsApp. Hangouts en WhatsApp vinden wij minder geschikt voor de zakelijke markt, omdat een IT-afdeling de communicatie via deze diensten niet kan monitoren. Hiermee loopt uw bedrijf het risico dat er bedrijfsgevoelige informatie op straat terechtkomt. Om die reden raden wij het gebruik van deze diensten af voor zakelijke doeleinden.

Cisco Spark en Slack vinden wij qua functionaliteit het meest vergelijkbaar met Microsoft Teams, al heeft Spark een groot verschil: directe integratie met Cisco-videosystemen. U hoeft met Spark de vergaderruimte maar in te lopen en u kunt direct een conference call opstarten via het videosysteem.

Welke verschillen hebben we nog meer ontdekt? In Teams en Slack kunt u nu niet samenwerken met externen; in Skype for Business en Cisco Spark wel. Daarnaast biedt Skype for Business als enige Enterprise Voice-functies, zoals VoIP of PBX.

Wat zijn de verschillen tussen Teams en Skype for Business?

Teams heeft een aantal raakvlakken met vergelijkbare diensten zoals Skype for Business. Teams kan meer dan Skype for Business op het gebied van groepscommunicatie via chat. Met Skype for Business kunt u beter een-op-een-communicaties uitvoeren, via video, voice of chat. In Skype for Business kunt u niet zoeken, niet gekanaliseerd communiceren en het verdelen van taken gaat lastiger. Dat kan in Teams allemaal wel. Teams maakt onder het oppervlak gebruik van een hoop functies vanuit Skype for Business, voornamelijk bij groepsgesprekken en videoconferencing.

VergelijkingstabelTeams

Raden wij Microsoft Teams aan?

Jazeker! Voor bedrijven die gebruikmaken van Office 365 ligt het voor de hand om Teams in te zetten, ze krijgen het er immers gratis bij. Werkt u veel met uw collega’s samen aan projecten? Raakt u weleens het overzicht kwijt door het eindeloze over en weer gemail? Probeer Microsoft Teams. Wij verwachten dat het zal bevallen.

Video

Bron