Lync is voortaan Skype for Business

Microsoft nam drie jaar geleden Skype over en voegt deze nu samen met Lync tot één platform voor online samenwerken: Skype for Business. Tegelijkertijd wordt een aantal functionaliteiten toegevoegd.

Lync is het samenwerkingsplatform van Microsoft waarmee gebruikers door middel van telefonie, chat en video met elkaar kunnen communiceren, samenwerken aan documenten en schermen delen. Al sinds de overname van Skype door Microsoft kwam regelmatig de vraag op of het zinvol is om Lync en Skype naast elkaar in de markt te houden. Microsoft maakt nu een einde aan deze dubbelproductlijnen. Lync, de zakelijke variant, heet vanaf nu dus Skype for Business.

Qua uiterlijk lijkt Skype for Business op Skype. Contactlijsten, buttons en ikonen hebben dezelfde look en feel. Daarnaast is een aantal Skype-functies toegevoegd. Zo kunnen Lync-gebruikers voortaan via chat, audio én video ook communiceren met mensen die Skype gebruiken. Bovendien is het met Skype for Business mogelijk om, net als bij Skype, te bellen naar vaste en mobiele nummers.
Meer weten over de mogelijkheden van Skype for Business? Neem dan contact op met uw accountmanager.