Je hand opsteken en nog meer collega’s zien in Teams? Alle nieuwe updates van juni op een rijtje.

Sinds de uitbraak van Corona is het aantal Microsoft Teams gebruikers enorm toegenomen tot inmiddels zo’n 75 miljoen gebruikers wereldwijd. En met 2,7 biljoen (!!!) minuten aan meetings per dag, is het altijd goed om te blijven innoveren.

Uit onderzoek van Microsoft (2020) is gebleken dat wij Nederlanders samen met de Noren het meest gebruik maken van videobellen. In ruim 60 procent van onze vergaderingen gebruiken we video. Wel zo fijn als dit dan helemaal naar wens is. De handigste nieuwe updates in Microsoft Teams die in juni worden uitgerold, zetten we even voor je op een rijtje.

3 X 3 videoview

Allereerst de 3×3 video. Dat je maar 4 mensen kan zien tijdens het videobellen is binnenkort verleden tijd. Met de nieuwe update kun je straks 9 mensen tegelijk in je scherm zien, al zullen dat nog steeds de mensen zijn die het meest praten.

Nieuwe updates teams

Vinger omhoog als je iets wil zeggen!

Maar ook daar is iets op gevonden: de raise hand functie! Zo hoef je niet te wachten tot er een gaatje komt om snel je zegje te doen, maar ziet de gespreksleider dat je iets wilt zeggen. Deze update is vooral handig bij gesprekken met veel deelnemers. Hopelijk kan deze update wat structuur brengen in de soms wat chaotische meetings.

Apart venster voor meeting

Dan het volgende. Even snel een chat of document openen in Teams terwijl je in een vergadering zit is geen probleem, maar op het moment dat je teruggaat naar het gesprek is het document of de chat weer verdwenen. En als iemand net aan het presenteren is, komt de presentatie heel klein in beeld. Best onhandig. Daarom komt Microsoft met de mogelijkheid om bijvoorbeeld je meeting, gesprek of document in Teams in een apart venster te openen.

Ook handig: de controlebalk in je meeting wordt ook verplaatst van onderin je scherm naar bovenaan. Vooral handig als iemand zijn scherm deelt en de balk net over een belangrijk stuk in de presentatie valt…

10.000 leden in een team

Last but not least nog wat handige updates: de organisator van een meeting kan nu het gesprek beëindigen. Zo hoeft dus niet iedereen meer zelf ‘op te hangen’. De volgende update is top voor grote organisaties: je kunt nu tot 10.000 leden toevoegen in een team, waar dat er eerst maar 5.000 waren.

Na juni houden de updates in Microsoft Teams natuurlijk niet op. Blaffende honden, huilende baby’s en de deurbel van je collega hoor je straks niet meer. Met een real-time ‘noise suppression’ zullen deze geluiden sterk verminderen. Handig als deelnemers niet voorzien zijn van een goede headset met noise cancelling! Wanneer deze update zal worden doorgevoerd, is nog niet bekend.

Tips of hulp nodig?

Mocht je nu zelf iets missen in Teams, geef het dan door aan Microsoft! Dat kan via hun ‘User Voice’ website. Hier kun je je feedback doorgeven, stemmen op welke handige features ze zouden moeten toevoegen en zelf nieuwe suggesties doen.

Heb je hulp nodig bij de implementatie van Teams of bij het bellen in Teams? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, appen of mailen. Net wat jij het handigst vindt.

Lees verder

Dit vind je misschien ook interessant