Betere Cisco Telefonie in iOS 10

In 2015 hebben Apple en Cisco een strategische samenwerking aangekondigd, deze integratie. De eerste concrete oplossingen zijn in juni j.l. gepresenteerd tijdens de World Wide Developer Conference 2016 in Cupertino, Californië. Zoals te zien in een recente demo video van Cisco (vanaf 13:30) heeft de samenwerking interessante gevolgen.

Inmiddels is er een update, lees meer in ons blog hierover van 28 november 2016.

Een groot gemis op het iOS platform (9 en lager) is de scheiding tussen de telefonie app en andere ‘Voice over IP’-applicaties. Als u bijvoorbeeld via Whatsapp gebeld wordt dan is dit niet terug te zien in uw telefoon app In de contacten applicatie is niet direct een telefoongesprek via Whatsapp of Cisco Spark op te starten. Hiervoor moet u de specifieke app openen. En als u in een telefoongesprek via Cisco Spark of Whatsapp zit, dan wordt het gesprek afgebroken op het moment dat u gebeld wordt.

Diepe integratie
iOS en Cisco

Tijdens de WWDC 2016 is door Apple aangekondigd dat VoIP dieper geïntegreerd wordt waardoor u vanuit uw telefoon en contact applicatie direct een VoIP gesprek in specifieke applicaties kunt starten. Denk hierbij aan Whatsapp, maar ook bijvoorbeeld aan Cisco Spark. Bij een inkomend gesprek doet een VoIP gesprek zich in iOS 10 voor alsof het een normaal telefoongesprek is. Hierdoor blijft uw ervaring gelijk ongeacht of het gesprek over de telefoonlijn of via het internet gaat. Als u wordt gebeld dan krijgt u de optie om het gesprek aan te nemen en het huidige gesprek in de wacht te zetten of juist het bijkomende gesprek te negeren.
Door deze integratie is het nu mogelijk om in de telefoon app een overzicht terug te zien van alle telefoongesprekken, onafhankelijk van het platform. Daarnaast kunt u vanuit een Voip telefoongesprek makkelijk overschakelen naar een conference call of video call. Het overschakelen naar een Cisco conference systeem, zoals bijvoorbeeld een SX10, doet u  met een swipe naar boven. Als u terug wilt naar het (video) telefoongesprek dan kunt u dit vanuit een conference call doen door naar beneden te swipen. Daarna krijgt u de keuze om de conference call mee te nemen of de call te verlaten.

Voordelen

  • Betere gebruikservaring
  • Direct overschakelen van en naar video- of conference call systemen vanuit inkomend/uitgaand VoIP gesprek zoals Cisco Spark/Jabber
  • Centraal overzicht van al uw telefoongesprekken in de telefoon app
  • Direct telefoongesprek starten vanuit telefoon/contacten app

Video: