Fraude

Wordt u gebeld door een 0088-nummer? Kijk dan uit met terugbellen. De kans is groot dat u te maken heeft met fraude.

Telefoonnummers die beginnen met 0088 worden vaak gebruikt voor bijzondere toepassingen, zoals het bellen met een satelliettelefoon. Bellen naar deze nummer is meestal duur. Bovendien wordt de laatste tijd regelmatig fraude met deze nummers gemeld. Het sateliettelefoonnummer wordt dan gecombineerd met een duur servicenummer.

De truc
Hoe gaan de fraudeurs nu te werk? Zij zorgen ervoor dat u vanuit een computer gebeld wordt, waarna direct de verbinding wordt verbroken. Vervolgens ontvangt u een ‘oproep gemist’ melding, vanuit een 0088-nummer. Als u naar dit nummer belt, begint de ellende. Om te beginnen is het bellen naar een satelliettelefoon al duur, maar het wordt nog erger door de hoge kosten van het servicenummer waar het gesprek naar toe wordt geleid. De kosten lopen al snel op tot € 25 per gevoerd telefoongesprek. Niet terugbellen dus als u een gemiste oproep van een 0088-nummer ziet. Overigens kunt u 088-nummers wel gewoon bellen. Deze servicenummers van bedrijven ondervinden veel last van de fraude, maar zijn volkomen ‘safe’.

Wij kunnen ook de 0088-nummers voor u blokkeren. Dat kan u een hoop ellende besparen. Neem hiervoor contact op met onze support afdeling.