Collaboration Event Cisco

Het evenement ‘Getting things done, see you in Spark’ werd vrijdag 11 november georganiseerd bij Cisco. Tijdens dit collaboration event zijn een paar interessante ontwikkelingen besproken op het gebied van Cisco Spark. Maar er werd ook stilgestaan bij de samenwerking tussen Apple en Cisco, gericht op het gebruik van iOS-devices op de werkvloer. 

 

Tegenwoordig werken medewerkers geregeld aan verschillende projecten in wisselende teams. Ze sturen allerlei mailtjes om elkaar op de hoogte te houden. Dat is onoverzichtelijk. Daarom is Cisco Spark een goede oplossing. Wij schreven al eerder over deze nieuwe collaboration-tool van Cisco. Met Cisco Spark houdt u alle communicatie overzichtelijk bij elkaar in één room en beschikt u ook nog eens over alle moderne communicatiemogelijkheden, zoals video en audio bellen via het internet.

Spark Depot
Het Cisco Spark Depot is een van de innovaties die tijdens het evenement aangekondigd werd Het mooie van Spark is dat er gemakkelijk koppelingen ontwikkeld kunnen worden. Koppelingen en integraties met services, zoals Box, OneDrive, Dropbox en IFTTT zijn vaak moeilijk te vinden. Maar het Spark Depot is zo opgezet dat alle integraties en koppelingen overzichtelijk blijven.

Apple en Cisco
Ruim een jaar geleden kondigden Apple en Cisco hun partnership aan om samen de zakelijke potentie van de combinatie tussen iOS-devices en Cisco-netwerkinfrastructuur te optimaliseren. Bij bijna elke andere service die we gebruiken via de smartphone geldt: ‘there’s an app for that’. Echter, dit klopt niet helemaal voor (IP-)telefonie in het bedrijfsleven. De meeste mensen gebruiken alleen de standaard telefoon app op hun iPhones voor zakelijke telefonie, ondanks het feit dat Cisco – en andere aanbieders van IP-communicatie-infrastructuur – mobiele apps beschikbaar stelt die aansluiten op hun IP-infrastructuur. Kortom, mensen zijn gewend om met de telefoon app te bellen, dus wordt het lastig om ze te overtuigen een andere app te gebruiken.

Eerder kondigden we al aan wat de Cisco integratie in iOS 10 betekende. Zo worden onder meer VoIP-gesprekken niet meer onderbroken door ‘normale’ telefoongesprekken. Tijdens het ‘Getting things done, see you in Spark’ evenement heeft Apple een presentatie gehouden om hun samenwerkingsplannen met Cisco te vertellen.

Trial aanvragen
Bent u benieuwd naar Cisco Spark en zou u het op kantoor willen inzetten? Vraag dan een trial van de totaaloplossing aan.

U ontvangt dan ook een video-device om het videobellen via Spark te proberen.U kunt zelf het videosysteem op Spark cloud aanmelden, want u hoeft alleen maar het 12-cijferige code in te vullen. Het systeem is meteen klaar voor gebruik.

Een handige feature van deze videosystemen is dat de dichtstbijzijnde devices automatisch gekoppeld worden  aan de digitale vergaderruimte. Dit werkt door middel van ultrasoon geluid dat is ingebouwd in de Spark-applicatie Hoort het apparaat dit geluid, dan wordt automatisch een koppeling met het videosysteem gemaakt. Loopt u te ver weg, dan bent u automatisch van het systeem ontkoppeld.

Hoe werkt dit nou in de praktijk? U kunt heel gemakkelijk een collega erbij roepen. Hij hoeft alleen maar even de vergaderruimte in te lopen en de Spark-app op te starten. De collega kan meteen mee chatten, deelnemen aan een videogesprek of bestanden delen in die Spark room.

Toekomst
Het is duidelijk dat Apple en Cisco hoge ambities hebben om samen het altijd veranderende collaboration vlak voor bedrijven te faciliteren. In de toekomst zullen beide bedrijven zeker nog met meer interessante ontwikkelingen komen voor zakelijke collaborationoplossingen.  Voor bedrijven die veel medewerkers hebben die Apple-devices gebruiken, is de upgrade naar Cisco-apparatuur door de nieuwe mogelijkheden in ieder geval een stuk aantrekkelijker geworden. Binnenkort volgt hier een blog over.

Collaboration event cisco