Virtueel samenwerken

Samenwerken met collega’s, maar ook met klanten of andere samenwerkingspartners: dat is het idee achter Cisco Spark. U deelt documenten en communiceert makkelijk binnen een team met berichten of video. 

Steeds vaker werken mensen in wisselende samenstellingen en vanaf verschillende locaties met elkaar aan projecten. Dan is het prettig als je makkelijk binnen een team met elkaar kunt communiceren. In Cisco Spark kunt u naar behoefte rooms inrichten en daar naar keuze deelnemers aan toevoegen. Dat kunnen collega’s zijn, maar ook externe partijen. U kunt eenvoudig documenten uploaden en delen of een videovergadering opstarten.

Cisco Spark is gebaseerd op een Freemium model en dus gratis te gebruiken. Nannette Verschoor van Communicatiebureau Nota Bene deed voor ons een kleine test: “Het installeren van de app en het aanmaken van het account is inderdaad heel eenvoudig. Binnen 5 minuten had ik de boel aan de praat en kon ik, aan de hand van m’n emailadressen, deelnemers toevoegen. Als test heb ik een room aangemaakt met twee medewerkers en een van de vormgevers waar we veel mee samenwerken. Voor iedereen was Cisco Spark nieuw, maar het wijst zich allemaal vanzelf, dus we konden er zo mee aan de slag en direct documenten delen en videogesprekken voeren.”

Verschoor overweegt Cisco Spark ook daadwerkelijk in te gaan zetten: “Ik moet er nog wat verder induiken, maar op het eerste gezicht vind ik het een erg handige tool. Wij werken aan verschillende projecten in wisselende teams en sturen nu allerlei mails om elkaar op de hoogte te houden. Met Cisco Spark houd je alle communicatie overzichtelijk bij elkaar in één room en beschik je ook nog eens over alle moderne communicatiemogelijkheden.”

Cisco Spark is beschikbaar via Web, desktop en mobiel. Voor de meer geavanceerde functies zijn betaalde varianten beschikbaar. Ook voor bedrijven die Cisco Communications Manager gebruiken is Cisco Spark interessant omdat het in de bestaande omgeving volledig geïntegreerd kan worden. Bovendien is er een developersomgeving beschikbaar. Mocht u dus specifieke vragen of behoeften hebben, dan kunnen we ook daarin voorzien.