Nieuw: Cisco FirePOWER

ICT-Veiligheid is een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Internetcriminelen worden alsmaar beter in het infiltreren in bedrijfsnetwerken om zo gevoelige informatie te bemachtigen. Hierdoor ontstaat de vraag: hoe houd je indringers en ongewenst verkeer buiten de deur?

Hoe modern is uw netwerkbeveiliging? Bij veel bedrijven is de bestaande firewall verouderd en niet meer bestand tegen de nieuwste bedreigingsvormen op het internet. Een klant vond dat de beveiliging van hun bedrijfsnetwerk te kort schoot. Daarop hebben wij een Cisco ASA met FirePOWER module ingezet.

Cisco FirePOWER
De oplossing
De FirePOWER module is een geavanceerde firewall die alle inkomende netwerkstromen screent op mogelijke indringers en bepaalde webadressen filtert. De firewall biedt uitgebreide anti-malware bescherming, waarmee de kans op infectie met een virus een stuk kleiner is. Kortom: door deze module tussen het wereldwijde web en uw bedrijf te plaatsen, wordt het internetverkeer binnen uw bedrijf beter beveiligd.

Daarnaast biedt deze module ook een gecentraliseerd managementcentrum dat een duidelijk overzicht presenteert van alle datastromen binnen uw bedrijfsnetwerk. Via het dashboard krijgt u een overzicht van alle relevante informatie: het aantal pogingen tot indringen, de locaties waar vanuit deze pogingen zijn gedaan en welke webpagina’s en diensten de meeste data verbruiken. U kunt daarnaast door middel van content filters en categorieën beheren welke gebruikers van uw netwerk vooraf bepaalde webpagina’s en diensten kunnen benaderen.

Alle voordelen op een rijtje:

  1. Houdt ongewenst verkeer en indringers tegen
  2. Bescherming tegen malware, lagere kans op virussen
  3. Gecentraliseerd managementcentrum om uw beveiliging te beheren
  4. Content filter op basis van categorieën waarmee u goed kunt beheren wie binnen het bedrijf welke websites mogen benaderen

Het resultaat: uw bedrijfsnetwerk wordt beter beveiligd. Daarnaast krijgt u een beter inzicht in, en controle over de activiteit in uw netwerk, waardoor u uw bedrijfsnetwerk beter in de hand heeft.

Heeft u interesse in een soortgelijke oplossing? Neem gerust contact met ons op!